Teamfoto Oomen Totaalbouw
Werkzaam in Tilburg, hoofdvestiging Steenbergen
Eenvoudige manieren om veelvoorkomende lekkages te voorkomen Redactie, 4 april 2024
Lekkage in huis is altijd vervelend
Oomen Totaalbouw weet hoe vervelend lekkage in huis is; wij handelen snel!

Een lekkage kan voor u erg vervelend zijn en aanzienlijke schade aan uw woning veroorzaken. Door bepaalde acties te ondernemen, kunt u voorkomen dat veelvoorkomende lekkages optreden en uw leidingwerk in optimale conditie houden. Hier zijn adviezen om de meest voorkomende lekkages te vermijden.

Kijk naar mogelijke problemen in de leidingen

Een van de effectiefste manieren om lekkages te voorkomen, is door geregeld een inspectie van uw leidingen te houden. Onderzoek op aanwijzingen van corrosie, roest of kleine barstjes. Een vroegtijdige opsporing van problemen kan voorkomen dat ze zich ontwikkelen tot grote lekken.

Controleer afdichtingsringen

Afdichtingen rond kranen en leidingen hebben de neiging om na verloop van tijd te verslijten. Het is slim om de staat van de afdichtingen regelmatig te controleren en deze te vernieuwen als dat nodig is. Een goede afdichting zorgt ervoor dat er geen water ontsnapt en vermindert het risico op lekkages.

Houd afvoeren schoon en vrij van vuil

Verminder de kans op verstoppingen door geen vet, olie of grote hoeveelheden voedselresten in de afvoer te lozen. Door verstoppingen te voorkomen, kunt u effectief het risico op lekkages minimaliseren. Bescherm uw leidingen en voorkom verstoppingen door een zeefje in de gootsteen te plaatsen.

Het belang van een goede waterdruk in huis

Een te hoge waterdruk kan schade veroorzaken aan de leidingen en lekkages in de hand werken. Check regelmatig de waterdruk en pas deze aan als dat nodig is. Het gebruik van een eenvoudige drukregelaar kan schade helpen voorkomen.

Vermijd schade door typische lekkages met deze praktische tips

Bij winterse omstandigheden kunnen bevroren leidingen zorgen voor lekkages. Om bevriezing van leidingen te voorkomen, is het raadzaam leidingen in onverwarmde ruimtes te isoleren en bij extreme kou water druppelsgewijs uit de kranen te laten stromen. Zo voorkomt u dat de leidingen bevriezen en er barsten ontstaan.

Houd uw leidingen goed onderhouden om lekkages te voorkomen

Zorg ervoor dat u regelmatig uw systemen onderhoudt en kleine problemen tijdig verhelpt om grote reparatiekosten en ongemakken te voorkomen. Besef dat voorkomen beter is dan genezen als het om loodgietersproblemen gaat. Wanneer u onverhoopt een lekkage in huis heeft, aarzel dan niet Oomen Totaalbouw in te schakelen om dit probleem voor u op te lossen. Bel voor een afspraak naar 0167 729 416.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 0167 729 416

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Oomen Totaalbouw

Oomen Totaalbouw is uw gespecialiseerde partner voor diverse loodgieterswerkzaamheden, waaronder lekkages, cv-ketel storingen en verstoppingen. Of het nu gaat om kleine of grote installatieklussen, geen opdracht is te uitdagend voor ons.


Onze bekwame medewerkers hebben ruime ervaring in het loodgietersvak en streven naar een vlekkeloze uitvoering van elke installatie. Onze betrouwbare en persoonlijke aanpak, waarbij de klant centraal staat, zorgt voor tevredenheid. Door onze veelzijdigheid kunnen we een breed scala aan diensten aanbieden, waardoor we vrijwel altijd uw probleem kunnen oplossen.


Wij begrijpen dat een snelle oplossing van uw probleem essentieel is. Daarom streven wij ernaar om zo snel mogelijk een afspraak te maken, zodat u niet lang hoeft te wachten op een loodgieter. Indien u direct hulp nodig heeft en op zoek bent naar een snelle en betrouwbare loodgieter met kennis van zaken, aarzel dan niet en bel Oomen Totaalbouw direct – wij staan paraat!


Of het nu voor particulieren of zakelijke klanten is, bij een loodgietersprobleem kunt u gerust contact opnemen met Oomen Totaalbouw, uw installatie-expert. Wij staan klaar om u op deskundige wijze te helpen!