Teamfoto Oomen Totaalbouw
Werkzaam in Tilburg, hoofdvestiging Steenbergen
Zelf een radiator aansluiten Redactie, 12 maart 2024

De oude radiatorkraan afkoppelen met deze nuttige suggesties

Indien uw radiator stuk is of als u een nieuwe (design)radiator wilt installeren, laten we hier een stap-voor-stap handleiding zien voor het zelf vervangen van een radiator. Bij het vervangen van de oude radiator moet u ervoor zorgen dat de cv-ketel uitgeschakeld is en de temperatuur onder de 40 graden ligt. Draai vervolgens alle radiatoren die zich hoger bevinden dan de eigen radiator open om deze leeg te laten lopen.

Indien de te vervangen radiator zich op het laagste punt bevindt, is het van belang om een vulslang aan te sluiten op de vul- en aftapkraan. Laat de installatie leeglopen door de kraan open te draaien. Als de radiator die u wilt vervangen niet op het laagste punt zit, is het verstandig om de juiste locatie te achterhalen en daar de vulslang aan te sluiten om de installatie leeg te laten lopen.

Gewoonlijk treft u de radiator aan op de laagste plek in uw woning. Loskoppelen van zowel de toevoer- als afvoerkoppelingen van de radiator. Draai de radiator zelf los en verwijder zo nodig het bevestigingsmateriaal.

Een nieuwe radiator bevestigen met deze handige stappen

Na het loskoppelen van de oude radiator, is het moment aangebroken om de nieuwe aan te sluiten. Als u een gelijke radiator plaatst, zijn dezelfde bevestigingsbeugels toepasbaar. Als u een andere soort radiator aansluit en de aansluitpunten afwijken van de oorspronkelijke, dan is leidingverlenging met specifieke materialen noodzakelijk.

Hoe u een fitting tussen de buizen kunt maken, wordt hier uitgelegd. Snijd de buis op de juiste lengte met de buizensnijder. Plaats de moer over de buis. De knelring moet over de buis worden geplaatst (oudere knelringen zijn niet opnieuw te gebruiken). Steek de buis in de fitting en draai de moer goed vast.

Zodra de af- en toevoer verbonden zijn met de nieuwe radiator en alle luchtventielen zijn afgesloten, vul dan het systeem opnieuw met water via de waterkraan bij de ketel. Voordat u de slang aansluit op het systeem, laat deze eerst vullen met water om de ontluchting te minimaliseren. Draai de kraan open en wacht totdat de druk zich rond de 1,5 tot 2 bar bevindt. Indien benodigd, ontlucht de installatie nogmaals.

Staat u ervoor open om een professional in te schakelen?

Mocht het niet lukken of wenst u hulp van een professional?Benader Oomen Totaalbouw om dit voor u te regelen. Voor het bespreken van de mogelijkheden kunt u ons bereiken op 0167 729 416.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 0167 729 416

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Oomen Totaalbouw

Oomen Totaalbouw is uw gespecialiseerde partner voor diverse loodgieterswerkzaamheden, waaronder lekkages, cv-ketel storingen en verstoppingen. Of het nu gaat om kleine of grote installatieklussen, geen opdracht is te uitdagend voor ons.


Onze bekwame medewerkers hebben ruime ervaring in het loodgietersvak en streven naar een vlekkeloze uitvoering van elke installatie. Onze betrouwbare en persoonlijke aanpak, waarbij de klant centraal staat, zorgt voor tevredenheid. Door onze veelzijdigheid kunnen we een breed scala aan diensten aanbieden, waardoor we vrijwel altijd uw probleem kunnen oplossen.


Wij begrijpen dat een snelle oplossing van uw probleem essentieel is. Daarom streven wij ernaar om zo snel mogelijk een afspraak te maken, zodat u niet lang hoeft te wachten op een loodgieter. Indien u direct hulp nodig heeft en op zoek bent naar een snelle en betrouwbare loodgieter met kennis van zaken, aarzel dan niet en bel Oomen Totaalbouw direct – wij staan paraat!


Of het nu voor particulieren of zakelijke klanten is, bij een loodgietersprobleem kunt u gerust contact opnemen met Oomen Totaalbouw, uw installatie-expert. Wij staan klaar om u op deskundige wijze te helpen!