Teamfoto Oomen Totaalbouw
Werkzaam in Tilburg, hoofdvestiging Steenbergen
Oplossingen voor een lekkende kraan Redactie, 21 februari 2024

Een lekkende kraan, of dit nu in de keuken of badkamer is, is iets wat u snel wilt oplossen. Naast het gegeven dat een lekkende kraan erg vervelend is, resulteert dit tevens in onnodig waterverlies. Dit is natuurlijk zonde, maar gelukkig zijn er snelle oplossingen om van een lekkende kraan af te komen.

Een juiste voorbereiding loont

Door de hoofdkraan te sluiten voordat u de lekkage verhelpt, kunt u voorkomen dat er extra water verloren gaat. Zoek de oorzaak van de lekkage op, zodat u kunt vaststellen wat gerepareerd moet worden. Zorg ervoor dat u het juiste gereedschap paraat heeft en de benodigde materialen heeft als u een onderdeel moet vervangen.

Wat de oorzaak is van een lekkende kraan

Er zijn meerdere mogelijke redenen voor een lekkende kraan. Verschillende plekken die u kunt onderzoeken. Onderzoek de uitloop van de kraan, als er water blijft druppelen kan het binnenste van de kraan lekken of is het kraanleertje beschadigd. Indien de kraan water lekt bij de hendel, heeft dit te maken met het binnenwerk of het kraanleertje dat niet meer goed functioneert.

Als deze aanpak niet werkt, kunt u de volgende stap ondernemen. Is de kraan aan de onderkant lek? Het kan zijn dat er water lekt via het kraangat. Misschien ligt het aan een hendellekkage of een lek in de 'kraanbody'.

Bereid zijn om de lekkende kraan te repareren

Zodra u de watertoevoer heeft afgesloten en de oorzaak heeft gevonden, kunt u aan de herstelling beginnen. Allereerst neemt u de knoppen en het handvat van de kraan weg, op die manier krijgt u toegang tot het interieur. Daarna draait u het binnenwerk los om bij de pakkingring te komen, als deze beschadigd is, dan kan deze vervangen worden.

Vaak ligt het probleem bij een lekkende kraan bij het kraanleertje. Een noodzakelijke stap na het fixen van de kraan is het zorgvuldig ontkalken van alle componenten. Wanneer u alle onderdelen heeft vervangen, zet u de kraan weer in elkaar door de stappen in omgekeerde volgorde te doorlopen.

Heeft u het probleem niet verholpen? [Bedrijfsnaam] kan helpen!

Het kan voorkomen dat de kraan na montage blijft lekken. Indien dit het geval is, is de kraan versleten en dient te worden vervangen. Als dit het geval is, bel dan meteen Oomen Totaalbouw, we zijn er om u te assisteren. Als u een afspraak wilt plannen of nog vragen heeft, kunt u ons bereiken via 0167 729 416.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 0167 729 416

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Oomen Totaalbouw

Oomen Totaalbouw is uw gespecialiseerde partner voor diverse loodgieterswerkzaamheden, waaronder lekkages, cv-ketel storingen en verstoppingen. Of het nu gaat om kleine of grote installatieklussen, geen opdracht is te uitdagend voor ons.


Onze bekwame medewerkers hebben ruime ervaring in het loodgietersvak en streven naar een vlekkeloze uitvoering van elke installatie. Onze betrouwbare en persoonlijke aanpak, waarbij de klant centraal staat, zorgt voor tevredenheid. Door onze veelzijdigheid kunnen we een breed scala aan diensten aanbieden, waardoor we vrijwel altijd uw probleem kunnen oplossen.


Wij begrijpen dat een snelle oplossing van uw probleem essentieel is. Daarom streven wij ernaar om zo snel mogelijk een afspraak te maken, zodat u niet lang hoeft te wachten op een loodgieter. Indien u direct hulp nodig heeft en op zoek bent naar een snelle en betrouwbare loodgieter met kennis van zaken, aarzel dan niet en bel Oomen Totaalbouw direct – wij staan paraat!


Of het nu voor particulieren of zakelijke klanten is, bij een loodgietersprobleem kunt u gerust contact opnemen met Oomen Totaalbouw, uw installatie-expert. Wij staan klaar om u op deskundige wijze te helpen!