Teamfoto Oomen Totaalbouw
Werkzaam in Tilburg, hoofdvestiging Steenbergen
Stappenplan voor het ontkalken van uw douchekraan Redactie, 6 maart 2024

Bij het poetsen van uw douche denkt u vaak vooral aan de douchekop. Het schoonhouden van de douchekraan wordt echter vaak vergeten, terwijl er ook kalkaanslag kan ontstaan. Dit kan echter problemen geven bij het openen en sluiten van uw douchekraan.

Kalkaanslag kan het bedienen van de kraan lastig maken en soms zelfs onmogelijk. Al met al, een zeer vervelende situatie. Hier wordt uitgelegd hoe u uw douchekraan het beste kunt ontkalken voor optimale efficiëntie.

Belangrijke stappen voor het verwijderen van kalkaanslag in uw douchekraan

Bevochtig een doek met een chemische ontkalker als reinigingsmiddel en wrijf dit over de douchekraan. Vermijd directe toepassing van reinigingsmiddelen op de douchekraan om chemische reacties te voorkomen die schade kunnen veroorzaken. Laat het reinigingsmiddel enige tijd inwerken op de douchekraan. De duur van deze inwerktijd is variabel, afhankelijk van het gebruikte product.

U dient de douchekraan af te spoelen met water en een beetje afwasmiddel na andere reinigingsstappen. Zorg ervoor dat het schuursponsje niet te ruw is wanneer u kalkaanslag verwijdert, om eventuele krassen te voorkomen. Om na de andere stappen een glanzend effect te bereiken, dient u de douchekraan met een zachte doek te drogen.

Effectieve manieren om kalkaanslag te voorkomen in uw douchekraan

Schaf een waterverzachter aan, investeer in een waterfilter, droog uw douche goed af, droog het opnieuw af en gebruik mildere schoonmaakmiddelen. Het gebruik van deze hulpmiddelen zorgt ervoor dat er geen kalkaanslag in uw douche ontstaat. Indien u na het implementeren van deze instructies en suggesties nog steeds problemen ondervindt, aarzel dan niet om met Oomen Totaalbouw in contact te treden.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 0167 729 416

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Oomen Totaalbouw

Oomen Totaalbouw is uw gespecialiseerde partner voor diverse loodgieterswerkzaamheden, waaronder lekkages, cv-ketel storingen en verstoppingen. Of het nu gaat om kleine of grote installatieklussen, geen opdracht is te uitdagend voor ons.


Onze bekwame medewerkers hebben ruime ervaring in het loodgietersvak en streven naar een vlekkeloze uitvoering van elke installatie. Onze betrouwbare en persoonlijke aanpak, waarbij de klant centraal staat, zorgt voor tevredenheid. Door onze veelzijdigheid kunnen we een breed scala aan diensten aanbieden, waardoor we vrijwel altijd uw probleem kunnen oplossen.


Wij begrijpen dat een snelle oplossing van uw probleem essentieel is. Daarom streven wij ernaar om zo snel mogelijk een afspraak te maken, zodat u niet lang hoeft te wachten op een loodgieter. Indien u direct hulp nodig heeft en op zoek bent naar een snelle en betrouwbare loodgieter met kennis van zaken, aarzel dan niet en bel Oomen Totaalbouw direct – wij staan paraat!


Of het nu voor particulieren of zakelijke klanten is, bij een loodgietersprobleem kunt u gerust contact opnemen met Oomen Totaalbouw, uw installatie-expert. Wij staan klaar om u op deskundige wijze te helpen!